Bağdat Cd. Tekül Apt. No:181 Kat:4 D:10 Çiftehavuzlar- Kadıköy / İSTANBUL

Diş Beyazlatma(Bleaching)

Diş Beyazlatma(Bleaching)

Estetik dişhekimliği sağlıklı ve beyaz dişlere ulaşmak için pek çok imkan sunmaktadır. Diş beyazlatma da bunlardan biridir.

Dişlerin koyu renkli olmasının çeşitli nedenleri vardır:

»  Aşırı tüketilen kahve, çay, kolalı içecekler,
»  Sigara, puro benzeri tütünlü maddelerin kullanılması, 
»  Yaş ilerlemesine bağlı,
»  Eski dolgu ve kanal tedavisi yapılmış dişler,
»  Tetrasiklin gibi antibiyotiklerin dişlerin büyüme gelişimi sırasında alınması,
»  İçme sularında 1- 2 ppm den yüksek miktarda F bulunması sonucu fazla florid alınımı,
»  Bazı hastalıklar (eritroblastosis fetalis, amelogenezis imperfekta, dentinogenezis imperfecta, porfiria vb.),
»  Herhangi bir darbe, çürük veya uzun yıllar diş sıkmaya bağlı olarak diş sinirinin canlılığını yitirmesi, en önemli nedenler olarak sayılabilir.

Diş beyazlatma işlemi klinik ortamında veya evde sizin uygulayacağınız biçimde olmak üzere iki ayrı şekilde yapılabilir.

Evde Uygulanan Beyazlatma (Home Bleaching)

Home bleaching, kişiye özel hazırlanan şeffaf plakların içine çeşitli yoğunlukta karbamid peroksit esaslı beyazlatma ajanları konularak yapılan beyazlatma işlemidir.

İlk ziyaretinizde, renk saptanır, ölçünüz alınarak dişlerinize özel bir plak hazırlanır. İkinci ziyaretinizde, hazırlanan plak ve beyazlatıcı ajan içeren tüpler size verilir, işlemi nasıl gerçekleştireceğiniz açıklanır. Hekiminizin önerileri doğrultusunda plağın, genellikle geceleri ve günde 5- 8 saat süre hastanın ağzında kalması istenir. Bir hafta ile 10 gün arasında işlem tamamlanır. Kullanım esnasında olabildiğince renklendirici ajanlardan (çay, kahve, sigara, şarap, tıbbi gargaralar vb) uzak durulmalıdır.

Evde Uygulanan Beyazlatma (Home Bleaching)

Evde Uygulanan Beyazlatma (Home Bleaching)

 Klinikte Uygulanan Beyazlatma (Office Bleaching)

Klinik ortamında kullanılan bu yöntem ise; genellikle 40- 50 dakika kadar süren seanslarda daha yüksek dozlu bir beyazlatıcı ajanın üzerine, beyazlatmayı hızlandırıcı özel bir ışının uygulanması şeklindedir. Klinikte gerçekleştirilen beyazlatma işleminde kullanılan beyazlatıcı ajanların peroksit oranları daha yüksektir.

Kuron içi Beyazlatma(İnternal Bleaching)

Özellikle ön bölgelerdeki diş renkleşmeleri, birçok hasta için önemli estetik problemler oluşturmaktadır. Kök kanal tedavisi yapılmış dişlerde oluşan renkleşmeler, pulpal doku artıklarının tam temizlenememesinden, kanal dolgu maddelerinin içeriklerinden kaynaklanır. Estetiğin geri kazandırılmasında için uygulanan kuron içi beyazlatma yönteminde pulpa odası içine, sodyum perborat su veya hidrojen peroksitle karıştırılarak uygulanır ve pulpa odasında kalır.

Kuron içi beyazlatma yapılan orta keser diş (ÖNCE)

Kuron içi beyazlatma yapılan orta keser diş (SONRA)

Kuron içi beyazlatma yapılan orta keser diş

Kuron içi beyazlatma yapılan orta keser diş

 

Diş beyazlatma güvenli midir yoksa dişlere zarar verir mi?

Yapılan araştırmalara göre, diş hekiminizin belirteceği hususlara uyulduğu taktirde, diş beyazlatma kesinlikle güvenli bir uygulamadır. Dişlere ve dişetine hiçbir zararı yoktur.

Dişler herkeste aynı mı beyazlar?

Bazı dişler birkaç günde fark edilir derecede beyazlaşsa da bazılarının fark edilmesi daha uzun sürer. Sarı dişler gri dişlerden daha hızlı beyazlaşır. Antibiyotik kullanımından kaynaklanan lekelerin temizlenmesi daha zordur. Sonuçlar garanti edilemez.

Diş beyazlatmanın yan etkileri nelerdir?

Beyazlatma jelleri az çok hassasiyete sebep olabilir. Bu normal ve beklenen bir yan etkidir. Hassasiyet 24- 48 saat içinde geçmezse diş hekiminize başvurmanızı tavsiye ederiz. Hassasiyet durumunda diş hekiminizin uygulayacağı fluorür ve size önereceği diş macunu bu diş hassasiyetini azaltacaktır.