Bağdat Cd. Tekül Apt. No:181 Kat:4 D:10 Çiftehavuzlar- Kadıköy / İSTANBUL

Dişeti Hastalıkları

Dişeti Hastalıkları

DİŞ ETLERİNİZ KANIYOR MU?

Diş eti kanamaları, dişetlerinde problem olduğunu gösterir. Diş eti rahatsızlıkları dişin destek dokularının kaybına yol açabilir. Diş hekimine danışıp diş taşı temizliği yaptırtmanız gerekiyor. Gerekirse hekiminiz sizi bir diş eti uzmanına (periodontolog) yönlendirecektir.

DİŞ ETLERİNİZ ŞİŞ VE KIRMIZI MI?

Diş etlerinin şiş ve kırmızı olması, dişetlerinde problem olduğunu gösterir. Diş eti rahatsızlıkları dişin destek dokularının kaybına yol açabilir. Diş hekimine danışıp diş taşı temizliği yaptırtmanız gerekiyor. Gerekirse hekiminiz sizi bir diş eti uzmanına(periodontolog) yönlendirecektir.

DİŞ ETLERİNİZ SALLANIYOR MU?

 

Dişlerdeki sallanma, diş eti hastalığının oldukça ilerlediğini ve kemik yıkımının çok fazla olduğunun göstergesidir. Böyle bir durumda hastadan bir panoramik röntgen alınması ve mutlaka bir periodontoloji uzmanı tarafından görülmesi gereklidir ve duruma göre periodontolog ameliyata veya küretaja karar verecektir. Tedavi yapılmazsa bir süre sonra bu dişler tüm şansını yitirerek dökülecektir. Bunun sonucunda aşırı kemik kaybı olduğundan daha sonra yapılması planlanan protez için de yeterli kemik kalmadığından büyük zorluklarla karşılaşılabilir.