Bağdat Cd. Tekül Apt. No:181 Kat:4 D:10 Çiftehavuzlar- Kadıköy / İSTANBUL

Diş Dolguları ve Tüm Merak Ettikleriniz

Diş Dolguları ve Tüm Merak Ettikleriniz

AĞZIMDA ESKİ DOLGULAR VAR BUNLARIN DEĞİŞTİRİLMELERİ GEREKİYOR MU?

Eski dolgular zaman içinde, özelliklerini ve dişle olan uyumlarını kaybederek, yeni çürüklerin oluşmasına neden olabilirler. Bu şekilde kenar uyumunu kaybetmiş eski dolguların, mutlaka yenisi ile değiştirilmesi gereklidir. Bunun için dişte bir ağrı veya hassasiyet olması beklenmemelidir.

Periyodik diş kontrollerinde hekim eski dolguları kontrol ederek değiştirilmesi gerekip gerekmediğini söyleyecektir.

 

AMALGAM DOLGULAR SAĞLIĞA ZARARLI MIDIR?

Amalgam dolgular cıva, gümüş alaşımı, bakır ve kalayın bir karışımıdır. Bu karışım içinde tehlikeli olan cıvadır. Dolgularla alınan cıva çok küçük bir miktarda olmasına rağmen diğer dolgu materyallerindeki hızlı gelişim sayesinde artık pek kullanılmamaktadır.

Çünkü porselen veya kompozit dolgularla, hem estetik ve sağlığa hiçbir zararı olmayan hem de dayanıklı dolgular yapılabilmektedir.

 

DAHA ÖNCE ÇEKTİRDİĞİM DİŞİN YERİNE, YENİ BİR DİŞ YAPILMAYACAK OLURSA SAKINCALI OLUR MU?

Çekilmiş bir dişin yerine mutlaka bir köprü veya bir implant yapılmalıdır. Aksi takdirde boşluğun karşısındaki diş aşağıya doğru uzarken, boşluğun her iki yanındaki diler boşluğa doğru zamanla yer değiştirir. Bunun sonucunda dişlerin dengeleri ve karşılıklı ilişkileri kalıcı olarak bozulabilir. Bu nedenle kaybedilen dişin yeri hiçbir zaman boş bırakılmamalıdır.

 

ZİRKONYUM NERELERDE KULLANILABİLİR?

Tek diş kuron kaplamalarında, arka ve ön bölge diş eksikliklerinde hazırlanan köprülerde ve implant üstü estetik kuron- köprü çalışmalarında zirkonyum kullanılabilir.

 

ZİRKONYUM ALERJİ YAPAR MI?

Zirkonyum Oksit doku uyumlu bir maddedir alerji yapmaz. Zirkonyum başta kalça eklem protezleri olmak üzere vücudun çeşitli bölgelerinde çeşitli amaçlarla kullanılmış ve bugüne kadar herhangi bir yan etkisi görülmemiştir.